Archief

vrijdag 13 september 2019

Uitnodiging voor Adfiz Zakelijk Platform en mini seminar op 18 september

Het evenement vindt plaats op 18 september 2019 bij Green Village, Blokhoeve 7 in Nieuwegein en is bedoeld voor onafhankelijk adviseurs, actief in de zakelijke markt. Elkaar ontmoeten en kennis delen zijn belangrijkste doelen. De thema’s tijdens deze jaarlijkse bijeenkomsten sluiten direct aan op de uitdagingen in de praktijk.

Voorafgaand aan het Zakelijk Platform organiseren Adfiz en Verbond van verzekeraars – een mini-seminar rondom de MKB Verzuim-ontzorgverzekering. Adviseurs worden dan bijgepraat over deze nieuwe verzekering. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor zowel leden als niet leden.

 

 1. Programma
  12.30 uur: Ontvangst met lunch
  13.30 uur: Aanvang plenair programma
  Het vinden, binden en ontwikkelen van de juiste mensen; een ruime beschikbaarheid van adviescapaciteit dreigt namelijk in het gedrang te komen door onder andere uitstroom van adviseurs, verandering van werkzaamheden en vermindering van instroom. Tijdens het Zakelijk Platform bekijken we dit onderwerp vanuit verschillende perspectieven:
  1. Wat heb ik als ondernemer nodig? Wie zijn de juiste mensen voor ons vak?
  2. Waar vind ik de juiste mensen?
  3. Hoe leid ik de juiste mensen op? Hoe bind ik medewerkers? Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers de intrinsieke behoefte voelen om te blijven leren (permanent actueel) in plaats van alleen PE?
  Aan de hand van stellingen bespreken we tijdens het plenaire programma verschillende onderwerpen die inzichtelijk worden gemaakt via een live mindmap. Daaropvolgend gaan we in diverse expertsessies kennis opdoen om die vervolgens uit te wisselen tijdens het diner buffet.

15.00 uur: Pauze
15.30 uur: Aanvang ronde 1 expertsessies:
Op het Zakelijk Platform worden vier expertsessies aangeboden. Er zijn twee rondes. Je kunt daarom twee verschillende expertsessies uitkiezen.

1. “Vaardigheden voor de toekomst” Spreker: Expert in Design Thinking is Rex Bierlaagh, Aangeboden door Lindenhaeghe
In een interactieve sessie kijken we hoe je in de praktijk invulling aan kunt geven aan de vaardigheden voor de toekomst. We laten je zien wat de Future Skills zijn en waarom juist deze vaardigheden van belang zijn in de toekomst. Vervolgens zoomen we op interactieve wijze in op één van deze vaardigheden: Design Thinking. Expert in Design Thinking is Rex Bierlaagh. Hij laat je in een korte werkvorm zien wat Design Thinking doet met je brein en met je oplossend vermogen. Na deze sessie heb je meer kennis van Future Skills en begrijp je waarom het van belang is om bewust te zijn van deze verandering.

2. "Het menselijke gezicht van data" Sprekers: Rients van Wijngaarden en Walter de Groot, Aangeboden door NIBE SVV
Hoewel de professionele intermediair al lang gewend is aan het werken met digitale gegevens in zijn dagelijkse bedrijfsvoering, is het ook duidelijk dat datascience in snel tempo op een next level is gekomen. Processen in de financiële- en verzekeringsbranche worden meer en meer ‘datadriven’, ‘kunstmatig intelligent’ en ‘straight through’ gemaakt. De intermediair zelf lijkt steeds minder aanwezig te hoeven zijn op de weg tussen financiële aanbieder en klant. Zijn deze ontwikkelingen nu een kans of een bedreiging? Duidelijk is dat stilstaan geen optie is voor de professionele intermediair die kansen wil benutten en wil blijven investeren in kennis daartoe.
Tijdens deze expertsessie wordt door NIBE-SVV en kennispartner Infofolio een introductie gegeven over ‘datainformed insurance’. We gaan in op de basics van datascience en wat dit voor de processen in de verzekeringsbranche betekent. Maar juist ook op de gevolgen die dit kan hebben voor de intermediair, zijn klant en hun onderlinge dialoog en samenwerking. Oftewel, het menselijke gezicht van data. Kortom welke kansen en mogelijkheden deze ontwikkelingen bieden voor de professionele intermediair van morgen! Deze expertsessie is een voorproefje van de post-HBO module over dit onderwerp, die begin volgend jaar van start gaat.

3. "Prinsjesdag 2019 - vertaling naar de praktijk”? " Spreker: Jarne Spit, Aangeboden door: Hoffelijk
Na Prinsjesdag werken de vakinhoudelijke specialisten van Hoffelijk de nacht door om alle wijzigingen om te zetten naar een samenvatting: het Hoffelijk Totaaloverzicht. Het Hoffelijk Totaaloverzicht bevat alle relevante maatregelen en de doorvertaling hiervan naar de praktijk. De dag direct na Prinsjesdag praat Jarne Spit je op een interactieve manier bij over deze maatregelen op Adfiz Zakelijk Platform. Hij deelt welke maatregelen het meest relevant zijn voor het vakgebied en vertelt welke impact dit heeft op je dagelijkse adviespraktijk. Zo ben jij als eerste op de hoogte!

4. “Professioneel een videogesprek voeren” Spreker: Maurice Wiersma, Aangeboden door: Dukers & Baelemans
Het videogesprek is door diverse grote partijen binnen de financiële sector met veel succes omarmd. En niet zonder reden; klanten blijken online adviesgesprekken via video stelselmatig hoog te waarderen. Videogesprekken besparen niet alleen reistijd maar klanten kunnen het gesprek ook vanuit hun vertrouwde omgeving voeren. Daarnaast zijn de kinderziektes uit de techniek inmiddels verdwenen en borgen beveiligde omgevingen de privacy van de klant.
Het privé voeren van een videogesprek is één, maar om dit zakelijk professioneel uit te voeren is twee. Dukers & Baelemans heeft uitgebreide ervaring met het implementeren van het videogesprek in de bedrijfsvoering van diverse financiële dienstverleners. En daarmee een helder beeld van alle do’s en don’ts bij het voeren van videogesprekken.

16.30 uur: Pauze
16.45 uur: Aanvang ronde 2 expertsessies
17.45 uur: Aanvang diner-buffet
Uiteraard is er voldoende gelegenheid om met (Adfiz-)collega’s te sparren en te netwerken.

Aanmelden
Mochten de leden van FiDiG interesse hebben om erbij te zijn dan kunnen ze zich aanmelden via email, info@adfiz.nl  o.v.v.:
- Naam/ functie deelnemer
- Naam/ plaats van het kantoor
- Lid van FiDiG
- de keuze voor de expertsessies
- aantal personen

Hopelijk tot 18 september!

Hartelijke groet,

Steven Niamut
Ledenzaken

 

Terug