Actueel

woensdag 04 oktober 2023

Mededeling Bestuur FDG

Beste leden van Financiële Dienstverleners Gelderland,
 
We willen graag jullie aandacht vestigen op een belangrijk onderwerp dat tijdens onze eerstvolgende bijeenkomst op de agenda zal staan. Het huidige bestuur van FDG heeft besloten om hun functies neer te leggen en een nieuwe fase in te luiden.
 
Wij nodigen jullie uit om na te denken over de mogelijkheid om toe te treden tot het bestuur van FDG. Dit is een unieke kans om actief betrokken te zijn bij de richting en besluitvorming van onze organisatie en om een positieve impact te hebben op de financiële dienstverlenersgemeenschap in Gelderland.
 
Tijdens onze komende algemene leden vergadering bijeenkomst zullen we uitgebreid bespreken wat het inhoudt om deel uit te maken van het bestuur en welke verantwoordelijkheden daarmee gepaard gaan. We hopen dat jullie overwegen om je kandidaat te stellen en bij te dragen aan de toekomst van FDG.
 
Samen kunnen we onze organisatie blijven laten groeien en bloeien. We kijken uit naar een vruchtbare discussie tijdens de bijeenkomst en hopen op jullie betrokkenheid.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Het huidige bestuur van FDG

donderdag 31 maart 2022

Opleidingsgids en subsidieregeling "NL leert door" maakt carrièreswitch binnen of naar financiële sector makkelijk!

 

Beste Leden,

De brancheverenigingen Adfiz en OvFD hebben, met steun van vakbond De Unie, via de ‘NL leert door regeling’ subsidie gekregen om de instroom en doorstroom van nieuw én gediplomeerd talent in de financiële sector te vergroten. NIBE-SVV is opleidingspartner voor de uitvoering van deze subsidie. Met deze subsidie kunnen professionals en jong talent zich zonder kosten laten omscholen voor een mooie toekomst in de financiële adviesbranche. Ook voor werknemers die al in de adviesbranche werken, zijn er scholingsmogelijkheden om een carrièrestap makkelijker te maken.

Financieel advieskantoren verwachten de komende jaren veel nieuwe mensen nodig te hebben.

Zijinstroom wordt aangemoedigd. Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, van wie de baan op de tocht staat of die al werkeloos zijn en die zich willen oriënteren op de financiële sector hebben vanaf nu de mogelijkheid om geheel kosteloos opgeleid te worden. 

Maar juist ook voor mensen, die al werkzaam zijn in de sector en wiens baan verandert in de toekomst zijn mogelijkheden.

Je vindt meer informatie op: www.nibesvv.nl/NL-leert-door.Ons aanbod bestaat uit 7 opleidingstrajecten:

  • Letselschadebehandelaar
  • Schadebehandelaar Brand
  • Schadebehandelaar Aansprakelijkheid
  • Acceptant Brand
  • Medewerker Volmacht
  • Fraudecoördinator
  • Data analist

Nieuw: ABCDuurzaam en NIBE-SVV ZakelijkDit is ook een mooie gelegenheid om onze nieuwe opleidingsgids met je te delen, want de afgelopen maanden hebben mijn collega’s hard gewerkt om ons opleidingsportfolio vorm te geven en aan te passen aan de huidige tijden. Het resultaat daarvan wil ik je niet onthouden.In onze opleidingsgids tref je niet alleen onze opleidingen, maar nog veel meer!Ben je bijvoorbeeld al bekend met ABCDuurzaam? Je leest alles over dit unieke concept op pagina 24 en 25.En wist je dat we NIBE-SVV Zakelijk gelanceerd hebben? Dit nieuwe platform is een fantastische tool die werkgevers in de financiële sector het leven een stuk makkelijker maakt. Klinkt goed? Kijk dan op pagina 6.Stuur dit gerust door naar jullie leden, want mochten er mensen zijn die om willen of moeten scholen, of juist binnen de sector willen gaan werken, dan zijn ze van harte welkom om zich in te schrijven.

​Met vriendelijke groet,​

NIBE‑SVV en FDG bestuur


dinsdag 23 november 2021

Persconferentie Covid-19 op 12 november 2021

 

Beste Leden,

 

Op vrijdag 12 november 2021 was er weer een persconferentie met Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus.

Steeds meer mensen zijn besmet

Elke dag komen er nog veel besmettingen bij. Ook moeten elke dag meer mensen naar het ziekenhuis. Daarom zijn er vanaf zaterdag 13 november om 18.00 uur nieuwe regels. Deze regels gelden tot zaterdag 4 december 2021.

Nieuwe regels vanaf 13 november 18:00 uur.

Vanaf 13 november gelden onder meer de volgende regels op plekken waar geen toegangsbewijs verplicht is:

  • Houd 1,5 meter afstand van andere mensen.
  • En draag een mondkapje.

Omwille van ieders veiligheid heeft het bestuur besloten alle fysieke bijeenkomsten voor dit jaar door te schuiven naar begin volgend jaar.

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte wanneer welke bijeenkomst plaatsvindt.

Wij rekenen op jullie begrip.

 

Met vriendelijk groet,

FDG bestuur

 

 


dinsdag 11 mei 2021

Webinar "Risicomanagement: software voor rendabel beheren portefeuille zakelijke klanten"

 
Webinar Risicomanagement: software voor rendabel beheren portefeuille zakelijke klanten
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wanneer: 09 juni 2021 vanaf 16:00 uur
Waar: Online, voor aanvang van de webinar krijgt u de link toegestuurd
Aanmelden: Deelnemen kan via inschrijving via de website van FDG

woensdag 31 maart 2021

Webinar Vitale mensen maken een vitale organisatie

 
Webinar Vitale mensen maken een vitale organisatie
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wanneer: 15 april 2021 vanaf 15:00
Waar: Online, voor aanvang van de webinar krijgt u de link toegestuurd
Aanmelden: U kunt zich voor deze  webinar aanmelden via onderstaande link 

donderdag 19 november 2020

Uitnodiging webinar NIBE-SVV ‘Vallende koeien en andere schadegevallen’ 

Webinar: NIBE-SVV ‘Vallende koeien en andere schadegevallen’ 

Wanneer? Op maandag 7 december 2020 vanaf 20:30:00 uur online

NIBE-SVV zendt op maandag 7 december een nieuw webinar uit binnen de succesvolle reeks ‘Focus op vakmanschap’. Het webinar ‘Vallende koeien en andere schadegevallen’ wordt georganiseerd ter ere van de 900ste editie van de Beursbengel, hét vakblad voor de verzekeringsbranche. Te gast zijn Angela Pieneman, Senior Broker bij Raetsheren van Orden B.V., Johan Zwaanswijk, programmamanager NIBE-SVV en hoofdredacteur van de Beursbengel en Berry Mulders, Senior Legal Counsel bij Nationale Nederlanden Group

Meer informatie

dinsdag 10 november 2020

Uitnodiging webinar "My TP een vergelijkingsprogramma voor particuliere schadeverzekeringen"

Webinar: "My TP een vergelijkingsprogramma voor particuliere schadeverzekeringen"

Wanneer? Op woensdag 09 december 2020 vanaf 16:00 uur online (bij voldoende belangstelling)

Rick Mulderij TP heeft een presentatie gegeven aan het bestuur van de Federatie en ons is verzocht of dit ook voor onze leden georganiseerd kan worden.


zondag 01 november 2020

Uitnodiging webinar FvActueel: Minister Hoekstra over toekomst financieel advies, provisietransparantie en vakbekwaamheid

Wanneer? Op dinsdag 24 november 2020 vanaf 15:30 uur online

 

De Federatie van Assurantieclubs organiseert op 24 november  2020 een webinar "FvActueel: Minister Hoekstra over toekomst financieel advies, provisietransparantie en vakbekwaamheid" waaraan ook wij mogen deelnemen.

 

 


dinsdag 01 september 2020

Uitnodiging webinar FvActueel: adviseren over handels- en debiteurenrisico’s

Wanneer? Op woensdag 23 september 2020 vanaf 16:30 uur online

 

De Federatie van Assurantieclubs organiseert op 23 september 2020 een webinar over "adviseren over handels- en debiteurenrisico’s" waaraan ook wij mogen deelnemen.

Komt mijn klant door Covid-19 in zwaar weer? Hoe zorg ik ervoor dat ik als zakelijk adviseur meerwaarde kan bieden? Hoe kan ik de ‘waterpomp’ zijn voor mijn klant om ‘het hoofd boven water te houden’?

 


woensdag 01 juli 2020

Federatienieuws - 25% korting op AM

25% korting op AM:

Als lid van een assurantieclub die is aangesloten bij de Federatie van Assurantieclubs kom je in aanmerking voor een korting van 25% op ochtendnieuwsbrief AMsignalen en lees je onbeperkt alle artikelen op AMweb.


maandag 15 juni 2020

Federatienieuws - column - ADVISEER JE JOUW KLANTEN ANDERS DAN VRIENDEN, OUDERS OF KINDEREN?

ADVISEER JE JOUW KLANTEN ANDERS DAN VRIENDEN, OUDERS OF KINDEREN?

Hoe mooi is het om risicomanagement in te zetten voor jouw financieel advies! Door het doorlopen van logische stappen maak je voor jezelf – en je klant – inzichtelijk welk risico aanvaardbaar, te verminderen of te vermijden is, of over te dragen moet worden. Het maakt het adviesvak steviger, geeft meer houvast en het wordt leuker.

dinsdag 14 april 2020

Federatienieuws - column - Ben jij de hulp voor jouw klanten?

Ben jij de hulp voor jouw klanten?

Financieel adviseurs helpen hun klanten. Dat is een inkopper eerste klasse. Maar hoe bewust ben je je van die hulprol? Mijn inschatting is dat je dat onderschat. Graag leg ik dat uit.

woensdag 29 januari 2020

Bijeenkomst: Big data, wat weet de verzekeraar?

Wanneer? Dinsdag 18 februari om 17.00 op de Velperweg 147 in Arnhem

 

Graag nemen we jullie mee in een kijkje in de toekomst van verzekeringsland. Hoe gaan verzekeraars om met de data die zij verzamelen? En hoe gebruiken ze deze informatie om tot premieberekeningen te komen? 

Building Blocks, de winnaars van de NVGA innovatieprijs 2019, gaan ons hier meer over vertellen!