Actueel

dinsdag 01 september 2020

Uitnodiging webinar FvActueel: adviseren over handels- en debiteurenrisico’s

Beste leden,

 

Als zakelijk adviseur wordt de focus gelegd op de risico`s die samenhangen met de bedrijfsvoering van de klant. Het brandrisico en het wagenpark komen standaard terug in ieder adviesgesprek. Maar hoe zit het met de handels- en debiteurenrisico's? Door het Covid-19 virus wordt met angst terug gekeken naar de verwoestende kredietcrisis van 2008; met een lange periode daarna voordat de gevolgen echt zichtbaar werden. En die gevolgen hadden een zeer grote impact.

Econoom Bastiaan Cregten van de Nederlandse tak van de Euler Hermes Group, neemt je mee in de wereldwijde economische impact van Covid-19. En hoe dat zich uiteindelijk vertaalt naar de risico`s en continuïteit van jouw klanten?

Als gesprekspartner zal Koen Smelter, partner bij Exonera, toelichten hoe je als adviseur relevant bent en een meerwaarde kunt leveren aan je klant. We willen toch de risico`s het beste managen, want als je klant dadelijk zijn premie niet meer kan betalen, voel je dat als intermediair toch ook aan het einde van de maand!

Op deze vierde woensdag van september staan we zeker ook stil bij de actualiteit van de derde dinsdag, Prinsjesdag.

Debiteurenrisico's groot risico voor ondernemers

Handels- en debiteurenrisico's zijn al jaren een groot risico voor ondernemers. Door de ontwikkelingen rondom Covid-19 voorspellen economen een diepe recessie. Tijdens dit webinar gaan we graag in op de impact van Covid-19 voor de wereldwijde economie. Debiteurenrisico's en faillissementen van afnemers kunnen de continuïteit van jullie klanten in gevaar brengen. Het is essentieel dit risico met klanten te bespreken vanuit een economisch oogpunt. We nemen jullie graag mee in deze ontwikkelingen en geven jullie handvatten om dit te bespreken.

Webinar van de Federatie van Assurantieclubs

Op woensdag 23 september 2020 organiseert de Federatie van Assurantieclubs vanaf 16:30 uur een webinar over dit onderwerp.

Aanmelden 

Deelname aan dit bijzondere webinar is kosteloos. Wees er snel bij en meld je aan via de website.
Je ontvangt uiterlijk maandag 22 september de link voor deze webinar.
 

Het bestuur

Terug