Actueel

woensdag 29 januari 2020

Bijeenkomst: Big data, wat weet de verzekeraar?

Beste leden,

 

Allereerst nog de beste wensen vanuit ons bestuur! Hopelijk hebben jullie allemaal fijne dagen gehad en zijn jullie fris en fruitig 2020 begonnen!H

 

Voor verzekeraars begon de maand januari direct met een ‘aanval’ vanuit Kassa. Hebben jullie de aflevering van 11 januari gezien? Hierin gaf Kassa aan dat ouderen onterecht meer premie betalen. Verzekeraars claimen dat ouderen meer schade rijden, terwijl de schadelast van het Verbond laat zien dat zij minder schade rijden.

 

Hoe berekent een verzekeraar eigenlijk de premie en waarom zijn die verschillen soms zo groot? Een vraag die jullie van de klant veel ontvangen.

 

In de wereld van nu speelt data hierin een grote rol. Verzekeraars komen meer en meer voor de morele vraag te staan: welke data kunnen en mogen we nu wel of niet gebruiken bij de premieberekening?

 

Wij willen jullie graag meenemen in deze wereld van ‘Big Data.’ Hiervoor hebben wij Erwin van Oosten uitgenodigd. Erwin werkt voor Building Blocks. Building Blocks is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende data-analytic bureaus in Nederland. Afgelopen jaar hebben zij de NVGA Innovatieprijs in ontvangst mogen nemen. Ze werken voor bijna alle verzekeraars in Nederland. Erwin gaat ons alles vertellen over de morele kwesties waar verzekeraars tegenaan lopen en beantwoordt de vraag: hoe komt een premie nu eigenlijk tot stand?

 

Wij nodigen jullie van harte uit om op 18 februari de wereld van Big Data in te stappen! Schrijf je hier in: https://www.fidig.nl/agenda/actueel/5/big-data:-wat-weet-de-verzekeraar.html

 

Waar? 

Kumpulan, Velperweg 147 Arnhem

Hoe laat?

Vanaf 17.00 inloop en eten

Lezing start om 18.00

 

Groeten,

 

Het FiDiG bestuur

Terug