Archief

Workshop : Workshop “Complexe Aansprakelijkheidsrisico’s zakelijk schade”

woensdag 25 januari 2023 om 13:30

 

Beste leden,

Wij hebben onlangs contact gehad met Bureau DFO (Dienstverlening voor Financiële Ondernemers) en hebben samen een zeer interessante een Workshop “Complexe Aansprakelijkheidsrisico’s zakelijk schade” voor jullie georganiseerd.

Bureau DFO is opgericht in 1992. Zij zijn uitsluitend werkzaam in de financiële dienstverlening. Cliënten van Bureau DFO zijn assurantiekantoren, verzekeringsmaatschappijen, banken en (overkoepelende) organisaties die zich op het intermediair richten. In het bedrijf zijn 21 personen werkzaam. De ervaring die zij de afgelopen 28 jaar hebben opgedaan, zetten zij dagelijks in om het ondernemerschap in de branche te versterken.

 

Workshop

Zakelijk schade is voor veel kantoren op dit moment een belangrijke groeimarkt. De concurrentie zal dus breder en intensiever worden. Tegelijkertijd is te zien dat de samenleving alleen maar complexer wordt.

Als adviseur zakelijk schade vergroot u uw onderscheidende kracht wanneer u in gesprekken met relaties direct signaleert dat bepaalde constructies kunnen leiden tot complexe aansprakelijkheidssituaties. Niet dat u altijd direct de oplossing hoeft te kunnen geven. Het aan de klant laten zien dat u de juiste aandachtspunten tijdig signaleert geeft al vertrouwen en versterkt daarmee uw positie als onafhankelijk deskundig en betrokken adviseur.

Tijdens de training gaat Anita Hol-Bubeck in op een aantal complexe aansprakelijkheidsrisico’s waarbij deelnemers actief worden uitgedaagd te herkennen waarom de situatie complex is, aan welke punten extra aandacht moet worden gegeven en welke mogelijke verzekeringsoplossingen onderzocht kunnen worden.

Aan de orde komen onder meer de complexe risico’ s op de volgende gebieden:

  • de wettelijke regelingen rondom aansprakelijkheid van en door ingeleende, ingehuurde arbeidskrachten ( ook ZZP’ers die elkaar inhuren);
  • de betekenis van de diverse soorten vrijwarings- en exoneratiebedingen in de praktijk;
  • de dekking van en voor de diverse partijen op de diverse aansprakelijkheidsverzekeringen ( AVB, beroepsaansprakelijkheid, AVB dekking in de CAR-verzekering, WAM etc.);
  • de verhaals(on)mogelijkheden van een uitbetaalde schadevergoeding op elkaar en van de schadeverzekeraar.
  • verwerker of verwerkingsverantwoordelijke en de onderlinge aansprakelijkheid en aansprakelijkheid jegens derden.

Docent Anita Hol-Bubeck is een alom gerenommeerd docent, die haar workshops met verve en flair geeft. Op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en met alle actuele kennis paraat, deelt zij graag haar kennis en kunde met de deelnemers. Niet voor niets krijgt ze bij iedere evaluatie hoge scores.

 

Wanneer

Datum:                25 januari 2023

Tijdstip:               13.30 tot 17.00 uur

 

Locatie:

Kumpulan Bronbeek

Velperweg 147

6824 MB Arnhem

 

Het programma

13.30  - 13.45 uur            Inloop, Welkom en opening

13.45  - 17.00 uur            Workshop

17.00  - 18.00 uur            Diner Indische rijsttafel

20.00 uur                        Afsluiting

Tijdens het diner is er gelegenheid om met elkaar en met de spreker te praten.

 

Voor deelname aan deze interessante Workshop is een eigen bijdrage van € 50,00 verschuldigd. Dit is inclusief diner. Normaliter kost een dergelijke workshop € 195,00. Ook verzorgen wij het lesmateriaal en de stukken worden ook nagestuurd om nog eens rustig na te kunnen lezen. Uiteraard blijft Anita beschikbaar mochten er achteraf nog vragen zijn van de deelnemers.

Deze workshop is alleen toegankelijk voor FIDIG leden.

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via de site van FIDIG: Aanmelden

 

Heb je vragen over deze bijeenkomst; bel dan gerust met Joris Vos 06-23272505.

 

Tot ziens op 25 januari 2023.

Bestuur FIDIG

Locatie

Kumpulan Bronbeek, Velperweg 147, 6824 MB Arnhem

Docent

Mevrouw Anita Hol

Kosten leden

€ 50,-

Maximum aantal inschrijvingen bereikt.

Minimum aantal inschrijvingen

7

Maximum aantal inschrijvingen

15

Terug