Agenda

Lezing : Big data: wat weet de verzekeraar?

dinsdag 18 februari 2020 om 17:00 uur

Wanneer? Dinsdag 18 februari om 17.00 op de Velperweg 147 in Arnhem

 

Beste leden,

 

Allereerst nog de beste wensen vanuit ons bestuur! Hopelijk hebben jullie allemaal fijne dagen gehad en zijn jullie fris en fruitig 2020 begonnen!

 

Voor verzekeraars begon de maand januari direct met een ‘aanval’ vanuit Kassa. Hebben jullie de aflevering van 11 januari gezien? Hierin gaf Kassa aan dat ouderen onterecht meer premie betalen. Verzekeraars claimen dat ouderen meer schade rijden, terwijl de schadelast van het Verbond laat zien dat zij minder schade rijden.

 

Hoe berekent een verzekeraar eigenlijk de premie en waarom zijn die verschillen soms zo groot? Een vraag die jullie van de klant veel ontvangen.

 

In de wereld van nu speelt data hierin een grote rol. Verzekeraars komen meer en meer voor de morele vraag te staan: welke data kunnen en mogen we nu wel of niet gebruiken bij de premieberekening?

 

Wij willen jullie graag meenemen in deze wereld van ‘Big Data.’ Hiervoor hebben wij Erwin van Oosten uitgenodigd. Erwin werkt voor Building Blocks. Building Blocks is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende data-analytic bureaus in Nederland. Ze werken voor bijna alle verzekeraars in Nederland. Erwin gaat ons alles vertellen over de morele kwesties waar verzekeraars tegenaan lopen en beantwoord de vraag: hoe komt een premie nu eigenlijk tot stand?

 

Wij nodigen jullie van harte uit om op dinsdag 18 februari de wereld van Big Data in te stappen!

Locatie Kumpulan, Velperweg 147 Arnhem
Spreker Erwin van Oosten

Kosten leden € 0,-
Kosten niet leden € 15,-

34 inschrijvingen

Maximum aantal inschrijvingen 50

Log in om aan te meldenLOG IN Wachtwoord vergeten?

Inschrijven zonder lidmaatschap

Terug