2017

Geachte heer, mevrouw,

2017 is alweer bijna 2 maanden onderweg en we hebben weer een hoop interessante en leuke lezingen en activiteiten op het programma staan. Een overzicht van de aankomende lezingen en activiteiten volgt binnenkort zodat u daar alvast rekening mee kunt houden.

Nu willen wij u graag uitnodigen voor de ALV met aansluitend een lezing van de Stichting
Salvage. Voor de ALV ontvangt u separaat de agenda.

Richard Leussink, werkzaam bij de Stichting Salvage zal ons vertellen wat de stichting allemaal doet en hoe een en ander in zijn werk gaat. Het zal een interactieve lezing worden. Hij geeft graag antwoord op al onze vragen.

Kortom, een kijkje in de keuken van Salvage en alles wat er bij komt kijken.

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd.
Introducés en niet leden zijn van harte welkom. Wij hopen dat zij vervolgens graag lid worden van onze assurantieclub.

Wij zien u allen graag 7 maart a.s.!

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,

 

Maurice Smit
Voorzitter

Datum: dinsdag 7 maart 2017
Locatie: Kumpulan Bronbeek
Velperweg 147
6824 MB ARNHEM

Programma:
16:30 – 17:15 uur ALV
17:15 – 18:15 uur Ontvangst en warm Buffet
18:15 – 19:45 uur Lezing St. Salvage en vragen behandelen

Aanmelding vooraf, uiterlijk 6 maart 2017 (klik hier…)Of mail naar info@fidig.nl

Wij zijn bijzonder verheugd dat Monuta wederom bereid is voor ons een interessante lezing te organiseren in samenwerking met notaris/estate planner Henk van Doorn van notariaat – estate planning Dijkman & van Doorn uit Apeldoorn. Een goede jaarlijkse traditie!

De titel van de bijeenkomst voor 2017 is: “Over verpleeghuizen, knabbelhuisjes en andere sprookjes.”

Door middel van aandachtspunten en tips geeft Henk van Doorn u inzicht hoe u uw relatie kunt helpen om vermogen over te hevelen naar bijvoorbeeld kinderen en/of kleinkinderen. Hierdoor wordt het vermogen van de ouders verkleind.

Juist voor relaties die op dit moment nog niet in een verpleeghuis wonen en nog geen zorg thuis ontvangen, kan het van belang zijn om nu al over dit onderwerp na te denken. Hiermee wordt voorkomen dat zij in de toekomst een hoge eigen bijdrage betalen.

Uw relatie zal uw toegevoegde waarde hierin zeker waarderen!”

Deze bijeenkomst zal op een afwijkend tijdstip en locatie worden gehouden, namelijk op vrijdag 7 april a.s. om 9:30 uur in “Stadsvilla Sonsbeek”.
De bijeenkomst wordt rond 12:30 uur afgesloten met een lunch. U kunt zich tot 3 april a.s. aanmelden via onze website
www.fidig.nlof per email info@fidig.nl
.
Wij zien uit naar uw komst!

Locatie: Stadsvilla Sonsbeek
Tellegenlaan 3
6814 BT ARNHEM

Programma:
9:30 - 10:00 uur ontvangst
10:00 - 12:30 uur Lezing Henk van Doorn “Over verpleeghuizen, knabbelhuisjes en andere sprookjes.”
12:30 uur Lunch


Met vriendelijke groet, namens het FDG bestuur,

Maurice Smit
voorzitter

 Aanmelden

 

Geachte heer, mevrouw,

De vernieuwde Arbowet en de privacywetgeving maakt het allemaal niet makkelijker voor de werkgevers. Hoe houd je toch nog grip op verzuim? Hoe ga je om met vergrijzing? Wij hebben Yolanda Kuis uitgenodigd om ons hierover meer te vertellen.

Yolanda Kuis is gecertificeerd arbeids- en organisatiedeskundige bij MijnKennis Preventie & Re-integratie B.V. Daarnaast is zij voorzitter van de landelijke beroepsvereniging van arbeids- en organisatiekundigen. Zij heeft zich in de afgelopen jaren steeds meer gespecialiseerd in het beheersen van schadelast vanwege verzuim.

 

 

 

Als lid van The Applied Science Board of Sustainable Employability Innovations bij Knowvium draagt zij bij aan het verbinden van wetenschappelijke kennis over duurzame inzetbaarheid met de (vaak weerbarstige) praktijk.
Ze laat jullie –ter inspiratie- zien hoe klanten bij MijnKennis praktisch ondersteund worden door heel kort te schakelen in de keten van ‘preventie-re-integratie-verzekeren’.

Door over preventie en goed inzetbare medewerkers te praten met je klanten, kom je beter tot je advies over risicomanagement, wat de werkgever helpt om zijn business sterk te houden. In een vrolijke en interactieve bijeenkomst komt het allemaal aan bod. Inspirerend voor iedereen die verdieping zoekt op dit onderwerp.

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd.
Introducés en niet leden zijn van harte welkom. Wij hopen dat zij vervolgens graag lid worden van onze assurantieclub.

Wij zien u allen graag de 23ste mei!

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,


Maurice Smit

Datum: dinsdag 23 mei 2017
Locatie: Kumpulan Bronbeek
Velperweg 147
6824 MB ARNHEM

Programma:

17:00 – 18:15 uur Ontvangst en warm Buffet
18:15 – 19:30 uur Lezing Yolanda Kuis, gecertificeerd arbeids- en organisatiedeskundige bij MijnKennis Preventie & Re-integratie B.V.

 

 

 Aanmelden

 

 Aanmelden

 

Geachte heer, mevrouw,

 

30 april 2017 was het zover. Onze vereniging bestaat 70 jaar! En wij vinden dat dat op een gepaste wijze gevierd moet worden.

Wij willen u als lid dan ook graag uitnodigen om dit heugelijke feit met ons te vieren en wel op dinsdag 20 juni 2017. Wij hebben een geweldige programma samengesteld voor onze leden op een prachtige locatie met een zeer inspirerende spreker en lekker eten. Zet u deze datum alvast in uw agenda?

 

70 jaar, daarin is een hoop gebeurd en veranderd. Wij vinden het belangrijk om even kort stil te staan bij het verleden maar kijken vooral graag naar de toekomst. De toekomst van de branche, van ons adviesvak maar ook breder. Hoe kijken onze kinderen naar de wereld? Rijden we binnenkort echt niet meer zelf en ga zo maar door.

Kortom, zeer de moeite waard om aanwezig te zijn, reserveer de datum daarom vast in uw agenda. Het programma en de details volgen binnenkort.

Wij zien u allen graag de 20ste juni.

Feestelijke groet, namens het bestuur van FDG

Maurice Smit

 

 

 

 Aanmelden

 

Geachte heer, mevrouw,

LinkedIn: veel méér dan een digitale Rolodex

Ken je dat: je voegt wel trouw nieuwe connecties toe aan je LinkedIn-account, maar verder kijk je er eigenlijk nauwelijks naar om. Terwijl LinkedIn heel goede commerciële kansen biedt.
Social media-goeroe Corinne Keijzer deelt op 26 oktober haar slimme tips en tricks met ons. Geloof me: daar moet je bij zijn.

LinkedIn kent geen geheimen meer voor Corinne Keijzer. Maar liefst vier boeken schreef ze over dit sociale medium. En haar nieuwste kun jij winnen!

Vindbaar en zichtbaar
Op 26 oktober komt ze ons enthousiast maken over alle mogelijkheden. Je gaat gegarandeerd met een aantal bruikbare tips naar huis.

Aan de orde komen zoal:

 • Waarom mag jij niet op LinkedIn ontbreken
 • Hoe maak je je zelf vindbaar en zichtbaar op LinkedIn
 • Hoe zet je LinkedIn in bij het netwerken
 • Do’s en Don’ts

Corinne besluit de avond met een ludieke quiz waarmee je haar nieuwste boek ‘Meer succes met LinkedIn!’ kunt winnen.

Smaak te pakken?
Als Corinne je heeft overtuigd van het zakelijke nut van LinkedIn, kun je daarmee praktisch aan de slag tijdens een van haar workshops.

Maar daarover later meer. Wil jij eindelijk méér halen uit LinkedIn, schrijf je dan snel in voor de inspiratiesessie op 26 oktober. Je aanmelding ontvangen we graag voor 19 oktober a.s..

Wil je een collega meenemen en kennis laten maken met onze Vereniging? Neem hem of haar dan mee! Introducés zijn welkom. De lezing is kosteloos maar voor het buffet vragen wij wel een bijdrage van EUR 15,--.

We zien je graag in Kumpulan.

Maurice Smit,
voorzitter

Datum: donderdag 26 oktober 2017
Locatie: Kumpulan, Velperweg 147, Arnhem

Programma:
16:30 – 18:30 uur Ontvangst en warm buffet
18:30 – 19:30 uur Inspiratiesessie LinkedIn door Corinne Keijzer

Aanmelden voor deze inspiratiesessie kan hier: of via email: info@fidig.nl

2016

 

Aanmelden

  

Geachte heer, mevrouw,

 Een warm welkom bij De Heide Smid. Dat is wat ons te wachten staat op dinsdag 2 februari aanstaande.

 De Heide Smid is een kachel - en haardenspecialist. Naast verkoop en advies over kachels en haarden verzorgt het bedrijf regelmatig voorlichtingssessies en demonstraties over brandpreventie voor diverse schadeverzekeringsmaatschappijen en expertisebureaus. Voor onze leden ook zeer de moeite waard.

Deze lezing zal worden verzorgt door de heer Eddy Rensing, hij is werkzaam als directeur bij De Heide Smid. Hij zal ons meer gaan vertellen over brandpreventie en de 4 methodes voor veilig en succesvol stoken. Waar letten verzekeraars op bij het gebruik van kachels en haarden en hoe kun je ongelukken voorkomen.

De titel van de lezing:

“Succesvol en veilig stoken ”

Er wordt (gratis) een lekker broodje en drankje geserveerd! Niet leden en introducés zijn ook van harte welkom tijdens deze lezing.

Locatie:

De Heide Smid

Halle Heideweg 16

7025 CL Halle

Route

 

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur, 

Maurice Smit

Voorzitter

Aanmelden

 

 

 

Aanmelden

 

Geachte heer, mevrouw,

Iedere adviseur wordt bij zijn werkzaamheden geconfronteerd met echtscheidingen. Of je nu als schadeadviseur werkzaam bent of als levenadviseur. Juist omdat dit regelmatig voorkomt en vaak complexe (al dan niet emotionele ) situaties met zich meebrengt hebben wij Van Arkel & van den Boom Advocaten uitgenodigd ons hier meer over te vertellen.

Van Arkel & van den Boom Advocaten heeft zich volledig gespecialiseerd in het familie- en erfrecht. Een belangrijk expertisegebied van het kantoor vormt het echtscheidingsrecht. Naast advocaat is Mr Jet van Arkel ook Raadsheer-plaatsvervanger gerechtshof ‘s –Hertogenbosch.

Mr Jet van Arkel is vanaf aanvang van haar werkzaamheden actief geweest als advocaat in de familierechtpraktijk. Echtscheidingen maken daar onderdeel van uit. Ter voorkoming van (lang) slepende procedures streeft zij naar overleg tussen partijen. Een vrij nieuwe vorm is de overlegscheiding. Het grote verschil tussen de overlegscheiding en een traditionele echtscheiding, met ieder een eigen advocaat, is dat er bij een overlegscheiding niet wordt geprocedeerd. Hoe dat precies werkt en wat de voordelen zijn, zal zij en haar kantoorgenoten graag toelichten.

De titel van de lezing is dan ook:


“een overlegscheiding, kan dat ook?”

 

Verder zullen ze ons meer vertellen over de verschillende vormen van echtscheiding en de overlegscheiding in het bijzonder. Ook de rol die wij als financieel dienstverlener daarin kunnen spelen, komt aan bod.

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd. 
Introducés en niet leden zijn van harte welkom. Wij hopen dat zij vervolgens graag lid worden van onze assurantieclub.

 

Datum: dinsdag 5 april 2016

Locatie: Kumpulan Bronbeek
Velperweg 147
6824 MB ARNHEM

Programma:
17:00 – 18:15 uur Ontvangst en warm Buffet
18:15 – 20:00 uur Lezing Echtscheiding

Aanmelding vooraf, uiterlijk 31 maart 2016

Wij zien u allen graag de 5de april

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,

Maurice Smit 
Voorzitter

 

Aanmelden

 

Aanmelden

  

 

Geachte heer, mevrouw,

Iedere werkgever (ruim 380.000) moet voor 1 oktober 2016 besluiten waar hij zijn arbeidsongeschiktheidsrisico willen onderbrengen. “Eigen risicodrager of niet”

Bij het maken van die keuze is het van groot belang rekening te houden met de verdergaande privatisering van de sociale zekerheid. Duurzame inzetbaarheid van personeel is daarbij cruciaal. Kortom, ingrijpende veranderingen waar u als adviseur een belangrijke rol in (zal moeten) spelen.

De titel van de lezing is dan ook:


“werkgeversadvies 2016, laat uw meerwaarde als adviseur zien aan uw zakelijke relaties”

 

De presentatie zal worden verzorgd door Lisette Niemeijer. Zij is Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement en werkzaam bij de Amersfoortse. Mevrouw Niemeijer zal u informeren over de gevolgen van de ontwikkelingen in de sociale zekerheid en hoe u werkgevers moet voorbereiden op die keuze.

Mede gezien het belang van het onderwerp hebben we ervoor gekozen om de lezing op korte termijn te verzorgen. Maandag 18 april is het al zover dus zorg ervoor dat u deze lezing niet mist.

Introducés en niet leden zijn van harte welkom. Wij hopen dat zij vervolgens graag lid worden van onze assurantieclub. Wij zien u allen graag op 18 april!

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,
Maurice Smit 
Voorzitter

Datum: maandag 18 april 2016

Locatie:

Postillion Hotel

Europaweg 25
6816 SL ARNHEM

 

Programma:

16:00 – 18:00 uur Lezing Werkgeversadvies 2016
18:00 – 19:00 uur Drankje en gelegenheid tot napraten

 

 

 

Aanmelden

Aanmelden

  

 

Geachte heer, mevrouw,

Wij zijn bijzonder verheugd dat Monuta wederom bereid is voor ons een interessante lezing te organiseren in samenwerking met notaris/estate planner Henk van Doorn van notariaat – estate planning Dijkman & van Doorn uit Apeldoorn. Een goede jaarlijkse traditie!

De titel van de bijeenkomst voor 2016 is “Met de warme hand”

Tijdens deze bijeenkomst wordt u bijgepraat over de actualiteiten omtrent schenken. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

1 De praktijk van de “financiële huisarts” 
2 De schijf van vijf voor de estate planners
3 Doelstellingen bij schenken 
4 Schenkingen civiel
5 Schenkingen fiscaal
6 Actualiteiten: - Een vergeten polis -
 Nieuw huwelijksvermogensrecht

Deze bijeenkomst zal op een afwijkend tijdstip en locatie worden gehouden, namelijk op vrijdag 13 mei om 9:30 uur in “De Oranjerie van Kasteel Rosendael”.

De bijeenkomst wordt rond 12:30 uur afgesloten met een lunch.

U kunt zich tot 9 mei mei a.s. aanmelden.

Wij zien uit naar uw komst!

 

Locatie:

Kasteel Rosendeal (Oranjerie)
Rosendael 1
6891 DA Rosendaal (Arnhem)

 

Met vriendelijke groet, namens het FDG bestuur,

Maurice Smit 
voorzitter

 

Aanmelden

Aanmelden

 

Geachte heer, mevrouw,

De technologische ontwikkelingen gaan razend snel. Online shoppen is inmiddels al niet meer weg te denken en het aanbod wordt alleen maar groter. Zelfs auto’s worden gewoon online gekocht. Wat voor een effect heeft dat op de autobranche?

Ook de zelfrijdende auto is inmiddels een feit. Maar wat betekent dat voor de verzekeringsbranche? En voor gerelateerde branches? En hoe zit dat nou eigenlijk met aansprakelijkheid? We nodigen u graag uit bij Tesla Motors te Duiven om daarover meer te horen. En ook om een zelfrijdende auto te ervaren.

Hijink Advocaten zal vanuit hun visie het aansprakelijkheidvraagstuk toelichten en Delta Lloyd zal hun kijk op deze ontwikkelingen uit de doeken doen. Kortom, ons inziens zeer de moeite waard om
aanwezig te zijn.

De titel van de lezing is dan ook:

“wie is er aansprakelijk bij schade, de auto of degene achter het stuur? ”

Er wordt (gratis) een koud buffet geserveerd. Introducés en niet leden zijn van harte welkom.
Wij hopen dat zij vervolgens graag lid worden van onze assurantieclub. Wij zien u allen graag de 14de juni!

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,


Maurice Smit 
Voorzitter

Datum: dinsdag 14 juni 2016

Locatie:

Tesla Motors

Geograaf 32
6921 EW Duiven


Programma:

- 18.00 uur tot 18.30 uur ontvangst bij TESLA in Duiven; 
- 18.30 uur tot 19.30 uur lezing verzorgd door Hijink Advocaten en Delta Lloyd over aansprakelijkheidsrisico zelfrijdende auto’s 
- 19.30 uur tot 20.00 uur lezing verzorgd door TESLA over hun auto’s 
- Vanaf 20.00 uur mogelijkheid voor de genodigden tot rijden in TESLA’s. 

Aanmelding vooraf, uiterlijk 10 juni 2016 via het aanmeldformulier.

 

 

Aanmelden

Geachte heer, mevrouw,

Prinsjesdag staat ons nog vers in het geheugen. Er was een hoop te melden vanuit de verschillende ministeries. Voor u als adviseur weer volop mogelijkheden om uw meerwaarde te tonen.

Met name op het gebied van pensioen in eigen beheer van de DGA zijn er per 1 januari 2017 drastische wijzigingen. Wij hebben Bas Peterse, werkzaam als jurist bij Onderlinge s’Gravenhage gevraagd om met name de wijzigingen op het gebied van pensioen en pensioen in eigen beheer toe te lichten. Ook hebben wij hem gevraagd naar zijn toekomstvisie op de pensioenmarkt.

Kortom, zeer de moeite waard voor de pensioenadviseur maar ook zeker interessant voor de
schadeadviseur. Bas zal maximaal 60 minuten inhoudelijk presenteren zodat er volop tijd overblijft voor het stellen van vragen.

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd.
Introducés en niet leden zijn van harte welkom. Wij hopen dat zij vervolgens graag lid worden van onze assurantieclub.

Wij zien u allen graag de 29ste november!

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,

Maurice Smit
Voorzitter

Datum: dinsdag 29 november 2016

Locatie: Kumpulan Bronbeek
Velperweg 147
6824 MB ARNHEM

Programma:
17:00 – 18:15 uur Ontvangst en warm Buffet
18:15 – 19:30 uur Lezing pensioen en vragen behandelen

Aanmelding vooraf, uiterlijk 25 november 2016 (klik hier…)Of mail naar info@fidig.nl

Aanmelden

 

 

Geachte lid,

Als financieel adviseur geeft u dagelijks adviezen aan uw relaties over diverse onderwerpen van hypotheekadvies tot arbeidsongeschiktheid, van schadeverzekeringen tot het
risico van overlijden. 

Maar wat gebeurt er na het overlijden van uw klant? 

Elke uitvaart is bijzonder, want elk mens is uniek. Sommige uitvaarten zijn ook bijzonder omdat de uitvoering om een speciale manier van werken vraagt. Het gaat dan bijvoorbeeld om grote, complexe
uitvaarten, uitvaarten met mediabelangstelling of uitvaarten waarbij protocol en ceremonieel een belangrijke rol spelen. 

Wij hebben Hans Bleijerveld (directeur Bijzondere uitvaarten van Monuta) uitgenodigd om ons te laten meenemen in de wereld van de bijzondere uitvaarten. Dit team bestaat uit een aantal medewerkers die wereldwijd ingezet kunnen worden. Als het nodig is, is het team binnen een half uur beschikbaar. Een voorbeeld van deze dienstverlening is de bijdrage van het team aan de organisatie van de ceremonie voor de terugkeer van de slachtoffers van de ramp met MH17.

De titel van de bijeenkomst is: De repatriëring van de slachtoffers van de MH17 wat kwam er bij kijken!

Voordat we met de lezing kunnen beginnen, wordt de Algemene Ledenvergadering van FDG gehouden. De agenda krijgt u in een separate mail toegestuurd.

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd. 

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,


Maurice Smit
Voorzitter

Datum: dinsdag 11 oktober 2016
Locatie: Kumpulan Bronbeek
            Velperweg 147
            6824 MB ARNHEM

Programma:
16:30 – 17:00 uur Algemene Ledenvergadering
17:00 – 18:15 uur Ontvangst en warm Buffet
18:15 – 19:45 uur Lezing: Bijzondere uitvaarten wat komt erbij kijken!

2015

Onlangs heeft u onderstaande uitnodiging ontvangen. Helaas zijn wij genoodzaakt om de bijeenkomst van a.s. dinsdag bij de Heide Smid te annuleren ivm onvoldoende aanmeldingen. Wij vermoeden dat het beperkte aantal aanmeldingen het gevolg is van de herfstvakantie. Wij zullen de bijeenkomst voor het 1ste kwartaal van 2016 nogmaals op de agenda plaatsen. U krijgt hiervoor weer een uitnodiging per email. 

Onze excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,

Martijn Gums
m: 06-23718976 

 

 

 

Een warm welkom bij De Heide Smid. Dat is wat ons te wachten staat op dinsdag 27 oktober aanstaande.

De Heide Smid is een kachel - en haardenspecialist en met de winter voor de deur leek het ons een goed idee om alle in’s en out’s en do’s en dont’s van het stoken eens even op een rijtje te zetten. En wie kan dat ons beter vertellen ( en laten zien) dan een specialist op dat gebied?

Deze lezing zal worden verzorgt door de heer Eddy Rensing, hij is werkzaam als directeur bij De Heide Smid. Hij zal ons meer gaan vertellen over de 4 methodes voor veilig en succesvol stoken. Waar letten verzekeraars op bij het gebruik van kachels en haarden en wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarden – en kachels. We sluiten af met een rondleiding door het bedrijf.

De titel van de lezing:      
“Succesvol en veilig stoken ”

Er wordt (gratis) een lekker broodje  en drankje geserveerd!
Niet leden en introducés zijn ook van harte welkom tijdens deze lezing.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,


Maurice Smit
Voorzitter

Datum:           Dinsdag 27 oktober 2015
Locatie:          De Heide Smid
                       
Halle-Heideweg 16
                     
  7025 CL  Halle

 Programma:

17:00 – 17:30 uur       Ontvangst
17:30 – 20.00 uur       programma met aansluitend broodje en drankje 

 

Geacht lid van de FDG,

Wij zijn bijzonder verheugd dat Monuta wederom bereid is voor ons een interessante lezing te organiseren in samenwerking met notaris/estate planner Henk van Doorn van notariaat - estate planning Dijkman & van Doorn uit Apeldoorn. Een goede jaarlijkse traditie!

Workshop
Door middel van een interactieve workshop krijgt u inzicht in wat een levenstestament is, wat de rol van een gevolmachtigde (of toezichthouder) is en hoe u vanuit uw adviesfunctie en als vertrouwenspersoon uw relaties kunt ondersteunen.

De titel van de workshop voor 2015 is "Uw rol bij het Levenstestament".

Na een inleiding over de commerciële kansen voor de adviseur in de rol van gevolmachtigde/toezichthouder en wat hierbij komt kijken gaat u in groepjes een casus uitwerken. Deze wordt vervolgens plenair besproken.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 1. Hoe ziet de praktijk van de "financiële huisarts" er tot nu toe uit?
 2. Wat is een levenstestament.
 3. De benoeming van de gevolmachtigde/toezichthouder.
 4. Het beheer door de gevolmachtigde.
 5. Het einde van de volmacht.
 6. De beloning van de gevolmachtigde.
 7. Casus en behandeling checklist/vragenlijst.

Na afloop ontvangt u een (digitale) syllabus. Naast de presentatie, vindt u hierin ook een checklist. Hierin is stap voor stap omschreven welke zaken van belang zijn voordat u een benoeming tot gevolmachtigde (of toezichthouder) accepteert. En wat er moet gebeuren nadat de benoeming een feit is.

Met vriendelijke groet, namens het FDG bestuur,

Programma:

Deze bijeenkomst zal op een afwijkend tijdstip en locatie worden gehouden, namelijk op vrijdag 22 mei om 9:30 uur op een zeer bijzondere locatie "De Verzameling" in Westervoort.

De bijeenkomst wordt rond 12:30 uur afgesloten met een lunch.

Locatie

"De Verzameling" in Westervoort, Brouwerslaan 1a.

Routebeschrijving


 

  

Bedrijven zijn de afgelopen jaren in toenemende mate afhankelijk geworden van internet. Dit brengt nieuwe risico’s met zich mee zoals hacking, ddos-aanvallen en datalekken. Om je als bedrijf hiertegen te beschermen zijn er cyberrisk verzekeringen. Maar wat dekt zo’n polis nou precies? Voor welke bedrijven is dat nou noodzakelijk? Wat zijn de mogelijke juridische consequenties van het niet goed afdekken van die risico’s?

Hoog tijd om de ins en outs van zo’n cyberrisk verzekering eens door te nemen en wie kunnen we daar beter voor uitnodigen dan Turien & Co. Al ruim twee jaar biedt Turien & Co. in samenwerking met Hiscox een verzekering aan voor deze “nieuwe” risico’s. De vernieuwde verzekering tegen de risico’s van inbreuk door hackers en data-diefstal heet Cyber en Data Risks by Hiscox.

Björn Jalving,volmachtmanager bij Turien & Co, zal de lezing verzorgen. Hij heeft een jurist van Dirkzwager uitgenodigd om ook de juridische aspecten uitgebreid toe te lichten. In onze ogen zeer de moeite waard om kennis op te doen over deze nog relatief onbekende verzekering. De titel van de lezing is dan ook:


“Cyber en data risks, wat is dat eigenlijk?”


Eer we met de lezing kunnen beginnen, wordt de Algemene Ledenvergadering van FDG gehouden. De agenda krijgt u in een separate mail toegestuurd.

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd. Dit wordt mede aangeboden door Turien & Co.
Introducés en niet leden zijn van harte welkom. Wij hopen dat zij vervolgens graag lid worden van onze assurantieclub.


Datum:

dinsdag 24 november 2015

 

Locatie:

Kumpulan Bronbeek
Velperweg 147
6824 MB  ARNHEM


Programma:

16:30 – 17:00 uur       Algemene Ledenvergadering
17:00 – 18:15 uur       Ontvangst en warm Buffet
18:15 – 20:00 uur       Lezing Cyber en Data risks

 

Wij zien u allen graag de 24 ste!

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,

Maurice Smit
Voorzitter

 

 

Geacht lid van de FDG,

1 januari 2014 is het nieuwe Wft-vakbekwaamheidsstelsel ingevoerd. Eenieder die na 1 januari 2014 een of meer beroepskwalificaties wil verkrijgen, moet voor 1 januari 2016 voldoen aan de nieuwe stringentere vakbekwaamheidseisen.

Omdat het slagingspercentage van de verschillende  Pe-Plus examens (nog) niet erg hoog ligt, hebben wij Carry Doeven, docente verbonden aan het Nibe-SVV, gevraagd om voor onze leden een vaardigheden en competentietraining te verzorgen.

Carry zal op dinsdag 28 april a.s. 3 trainingssessies gaan geven. Bij elke sessie is plaats voor 15 personen. Inschrijving gaat op volgorde binnenkomst aanmelding en vol=vol.

Mocht er voor een bepaalde sessie minder animo zijn en voor een andere sessie veel dan kunnen we als bestuur besluiten om de inhoudt van de desbetreffende minder populaire sessie te wijzigen. Uiteraard krijgen de deelnemers hierover tijdig bericht.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,


Maurice Smit
Voorzitter

Programma:

9:00 -12:00  uur schade zakelijk (inclusief particulier) met aansluitend lunch
13:00  -16:00 uur Inkomen met voorafgaand lunch
18:00  -21:00 uur vermogen met voorafgaand een warme maaltijd

Postillion Hotel Arnhem
Europaweg 25
6816 SL  ARNHEM

Kosten:

€ 75,- per training per persoon. Bij dit bedrag zit een lunch of avondmaaltijd inbegrepen en koffie/thee gedurende de trainingsessies.

U kunt zich aanmelden voor 10 april 2015.

Graag ook aangeven voor welk onderdeel u zich wilt inschrijven!

 

Geacht lid van de FDG,

We hebben het afgelopen jaar weer een mooi verenigingsjaar achter de rug. Met interessante lezingen die ons scherp houden en dat zetten we graag voort in het nieuwe jaar.

We willen dan ook graag met u terugblikken op 2014 maar vooral vooruit kijken naar 2015! Want dit jaar biedt weer veel uitdagingen.

We staan daar dan ook graag met u bij stil tijdens onze nieuwjaarsreceptie. Dit bent u niet van ons gewend maar leek ons een goed initiatief om een traditie te beginnen te meer daar in deze woelige tijden samenhorigheid geen kwaad kan.

U bent van harte welkom.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,

Maurice Smit
Voorzitter

Programma:

17:00 uur:  Ontvangst met een glas prosecco en een amuse
17:15 uur:  Woord van welkom door de voorzitter Maurice Smit, welke zal terugblikken en vooruitkijken naar……
17:30 uur: Bezoek authentieke wijnkelders van het wijnkoperhuis en aansluitend bezoek aan het Nederlands Wijnmuseum. Aan de nostalgische proef tafel in de flessengalerij wordt een proefglas geschonken.

LET OP: in tegenstelling tot wat u van ons gewend bent betreft het hier geen diner maar een borrel met hapjes.

Wijnhuis Robbers & Van den Hoogen

Velperweg 23
6824 BC ARNHEM

 

2014

Geacht lid van de FDG,

Wat fijn dat we allemaal ouder worden….of toch niet? Want inmiddels is al zoveel duidelijk dat we met zijn allen ook langer mogen werken….of moet ik zeggen: moeten werken? Bijna driekwart (68%) van de Nederlandse  werkgevers maakt zich zorgen over het langer doorwerken van hun werknemers. Want wat gaat daarmee gepaard? Hoe fit zijn deze werknemers, hoe is de ontwikkeling?

Zijn ze bereid en hebben ze het vermogen om hun vakkennis actueel te houden? We zijn daarom erg blij dat de heer René Oud van Zorgverzekeraar ONVZ (al jaren als beste beoordeeld door hun verzekerden) de visie van de ONVZ wil toelichten op deze vragen. Ook krijgen we een scoop over wat ons in 2015 te wachten staat op zorggebied.

Uiteraard zal ook gekeken worden naar de mogelijke rol van de adviseur hierin, uw toegevoegde waarde dus.

De titel van de lezing is dan ook:

"De duurzame inzetbaarheid van werknemers & integraal gezondheidsmanagement voor werkgevers".

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd! Dit wordt verzorgt door de ONVZ! Niet leden zijn ook van harte welkom tijdens deze lezing, maar dienen dan wel ter plekke lid te worden van onze vereniging!

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,

Maurice Smit
Voorzitter

Programma:

17:00 - 18:15 uur      Ontvangst en warm Buffet
18:15 - 19:15 uur      Lezing

Kumpulan Bronbeek

Velperweg 147

6824 MB  ARNHEM

 

Geacht lid van de FDG,

Onze markt blijft hevig in beweging. De ene verandering is nog niet doorgevoerd of de andere staat alweer voor de deur. De manier van werken en adviseren is de laatste tijd enorm veranderd en zal ook in de toekomst niet stil staan.

Daarom zijn we verheugd dat de heer Fred de Jong ons een beeld vormt van wat ons mogelijk nog te wachten staat. Fred heeft een duidelijke visie op de toekomst van de markt en helpt ondernemers om een weloverwogen beslissing te maken over hoe verder.

De titel van de lezing is dan ook:
"Advieskantoor van de toekomst" (Adviesbureau Fred de Jong)

De heren Carlo van Tricht en Dennis Homan van Fincome hebben eveneens een duidelijk beeld over hoe de toekomst er uit dient te zien en hebben een vooruitstrevende manier van werken. Als aanvulling op de workshop van de zomer 2013 hebben we de heren wederom uitgenodigd om dat toe te lichten.

Eer we de lezingen mogen horen, wordt de Algemene Ledenvergadering van FDG gehouden. Wij attenderen u alvast op het  feit dat onze penningmeester Hans Maassen van den Brink aftreedt  tijdens die vergadering en niet herkiesbaar is. Er is reeds een opvolger voor Hans in de persoon van bestuurslid Dave Posthumus.

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd!

Gezien de steeds hoger wordende kosten zijn wij genoodzaakt niet-leden en introducés een vergoeding te vragen van EURO 40,-. Echter, als u ter plekke lid wordt rekenen wij u het lidmaatschap ad EURO 65,- . Voor dit lidmaatschap ontvangt u de beursbengel en uiteraard gratis toegang tot de lezingen inclusief buffetten.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,

Maurice Smit
Voorzitter

Programma:

17:00 - 18:00 uur       Ontvangst en warm Buffet
18:10 - 18:50 uur       Algemene Ledenvergadering vereniging FDG
19:00 - 20:00 uur       Lezing "Advieskantoor van de toekomst'

Kumpulan Bronbeek

Velperweg 147

6824 MB  ARNHEM

Carlo van Tricht

Dennis Homan

Presentatie Downloaden van Fred de Jong

 

Geacht lid van de FDG,

Wij zijn bijzonder verheugd dat Monuta wederom bereid is voor ons een interessante lezing te organiseren in samenwerking met notaris Henk van Doorn van notariaat - estate planning Dijkman & van Doorn uit Apeldoorn, een goede jaarlijkse traditie!

Workshop
Vorig jaar hebben we voor deze bijeenkomst voor een andere opzet gekozen. Door middel van een interactieve workshop krijgt u beter inzicht in de materie en bent u in staat uw adviesrol als bemiddelaar direct in de praktijk te brengen.

De titel van de workshop is "De assurantieadviseur als executeur".

Na een inleiding over de verschillende soorten executeurs en wat hierbij komt kijken gaat u in groepjes een casus uitwerken. Deze wordt vervolgens plenair besproken.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

1.Soorten executeurs.
2.De benoeming van de executeur.
3.De taken van en het beheer door de executeur.
4.Het einde van de taken en het beheer.
5.De beloning van de executeur.
6.Casus en behandeling checklist.

Deze bijeenkomst zal op een afwijkend tijdstip en locatie worden gehouden, namelijk op vrijdag 9 mei om 10:00 uur in het PeezeKoffie experience center in Arnhem. Na de bijeenkomst wordt u een lunch aangeboden door Monuta, waarna voor de echte koffieliefhebber een kleine rondleiding gegeven kan worden in de branderij.

Met vriendelijke groet, namens het FDG bestuur,

Martijn Gums

Programma:
09:30 - 10:00 uur       Ontvangst met koffie/thee
10:00 - 12:30 uur       Lezing
12:30 -                        Lunch

Koffiebranderij Peeze
Ringoven 36
6826 TR Arnhem

Henk van Doorn

2013

Geacht lid van de FDG,

De ontwikkelingen in de markt volgen zich in rap tempo op. Daarnaast zijn er natuurlijk alle eisen waaraan wij ons als adviseurs moeten houden om "een passend advies" aan onze klanten te kunnen geven.

De AFM is onze toezichthouder. Het leek ons als bestuur dan ook een goed idee, weer een keer met de AFM "bij te praten" over de nieuwe ontwikkelingen maar ook over alle zaken waar u als adviseur in de praktijk tegen aan loopt.

Wij zijn daarom verheugd dat De heer Wijnand van Beek, Manager Strategie Beleid en Internationale Zaken bij de AFM, bereid is ons van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te brengen en al u vragen te beantwoorden!

De titel van de lezing is dan ook:    "Passend advies, stand van zaken!" (AFM)

Na de lezing, wordt de Algemene Ledenvergadering van FDG gehouden. Wij attenderen u alvast op het  feit dat onze voorzitter aftreedt  tijdens die vergadering en niet herkiesbaar is. Het bestuur is op zoek naar een  nieuwe voorzitter, ideëen en aanmeldingen zijn meer dan welkom!

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd!

Niet leden zijn ook van harte welkom tijdens deze lezing, maar dienen dan wel ter plekke lid te worden van onze vereniging!

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur, 

Drs. Bernard P. Pasveer
Voorzitter

 

Programma: 
17:00 - 18:15 uur       Ontvangst en warm Buffet
18:15 - 19:15 uur       Lezing AFM, de heer Wijnand van de Beek
19:15 - 20:00 uur       Algemene Ledenvergadering vereniging FDG

Kumpulan Bronbeek
Velperweg 147
6824 MB  ARNHEM 

 

Wijnand van Beek, Manager Strategie, Beleid en Internationale Zaken

Geacht lid van de FDG,

In april van dit jaar hebben wij met een beperkt aantal leden, een pilot workshop georganiseerd met als titel "hoe om te gaan met provisieloos advies'. Deze workshop is opgezet omdat er onder onze leden behoefte was om ervaringen op dit gebied onderling uit te wisselen. Vanwege de goede reacties van de deelnemers, willen wij deze workshop herhalen, maar nu voor al onze leden. Het onderwerp is hetzelfde:

 "Hoe om te gaan met provisieloos advies"

We gaan samen ervaringen delen op verschillende zaken zoals "Hoe worden advieskosten in rekening gebracht?" en "Welke abonnementsvormen zijn mogelijk?" en "Hoe richt je een adviestraject in?" en "Welke hulpmiddelen kunnen hierbij gebruikt worden?".

In de pilot workshop hebben we gemerkt dat het plezierig is in open en vertrouwelijke sfeer met collega's over dit onderwerp van gedachten te wisselen. Ook was er een grote bereidheid om adviesdocumenten met elkaar te delen. Dit is ook uitgangspunt voor de nieuwe workshop!

Dus tijdens deze workshop géén pasklare antwoorden of adviesmodellen van bedrijfskundigen!! Daarvoor kunt u bij commerciële partijen terecht. Wel door ervaringen en adviesdocumenten met elkaar te delen, elkaar een handreiking doen. Dit kan u helpen bij de verdere ontwikkeling van uw toekomstige advies- en beloningsmodel. Dus leren van én met elkaar.

Deze workshop wordt u "gratis" aangeboden door het bestuur van de FDG.

De workshop is uitsluitend toegankelijk voor leden. Niet-leden zijn ook van harte welkom maar dienen vooraf, voor aanmelding lid te worden via onze site aanmelden. Het lidmaatschap kost € 65,-per jaar, inclusief een abonnement op de beursbengel en uitsluitend op basis van automatische incasso.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,


Andre de Haas en Martijn Gums  

Programma: 

14:45 - 15:00 uur Ontvangst
15:00 - 17:30 uur Workshop

Locatie   volgt zodra er voldoende deelnemers zijn

Geacht lid van de FDG,

Wij zijn er deze keer erg vroeg bij, maar dat heeft een reden: in de eerste bijeenkomst na de zomer, gaan we met zijn allen de collectieve eed of belofte afleggen en is een vroege aanmelding in verband met registratie en formaliteiten van belang!

Financiële dienstverleners zijn de afgelopen jaren doorlopend geconfronteerd met nieuwe wetgeving. Variërend van het provisieverbod op complexe producten en het invoeren van de eed, tot het aanscherpen van de zorgplicht en de vakbekwaamheidseisen. Het doel van deze wetgeving is om ervoor te zorgen dat het klantbelang beter wordt gediend. En dat daarmee het vertrouwen dat consumenten in de verzekeringsbranche hebben wordt hersteld.

Wij hebben daarom een lezing georganiseerd met als titel:

"Herstel van vertrouwen" en "het afleggen van de eed of belofte".


Tijdens deze inleiding worden de laatste actualiteiten op wetgevingsgebied voor u geschetst. Maar daarna gaan we een stap verder. We gaan samen in debat over de vraag of al deze maatregelen nu daadwerkelijk bijdragen tot herstel van vertrouwen. En wat het in dat kader betekent om de eed - gezamenlijk - af te leggen. De lezing wordt verzorgd door de voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs, Mr. Femke de Jong, advocaat van Van Beem de Jong Advocaten.

De lezing is uitsluitend toegankelijk voor leden. Niet-leden zijn ook van harte welkom maar dienen vooraf, voor aanmelding lid te worden via onze site www.fidig.nl. Het lidmaatschap kost € 65,-per jaar, inclusief een abonnement op de beursbengel en uitsluitend op basis van automatische incasso.

Tijdens de bijeenkomst dient u een kopie en het origineel van uw legitimatie mee te nemen!

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd, dat u wordt aangeboden door uw eigen vereniging FDG.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Martijn Gums 06-23718976.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,


Drs. Bernard P. Pasveer
Voorzitter Programma: 

17:00 - 18:15 uur Ontvangst en warm Buffet
18:15 - 19:15 uur Lezing Federatievoorzitter Mr. Femke de Jong
19:15 - 20:00 uur Discussie en aflegging eed of belofte

Routebeschrijving

Locatie 

Kumpulan Bronbeek
Velperweg 147

 Femke de Jong 

 

Geacht lid van de FDG, 

Wij zijn bijzonder verheugd dat Monuta wederom bereid is voor ons een interessante lezing te organiseren in samenwerking met notaris en estate planner mr. Henk van Doorn van notariaat Dijkman & van Doorn uit Apeldoorn, een goede jaarlijkse traditie!

Workshop
Dit jaar hebben is er gekozen voor een andere opzet. Door middel van een interactieve workshop krijgt u beter inzicht in de materie en bent u in staat uw adviesrol als bemiddelaar direct in de praktijk te brengen.

De titel van de workshop is "Aan het werk!". Na een korte inleiding en uitleg van de opbouw van de workshop, gaat u in groepjes van circa 5 personen aan het werk met het uitwerken van twee casusposities. Deze worden vervolgens plenair behandeld.

Het doel is leren omgaan met advies rondom schenken, erfbelasting, levenstestament en samenwonen. Tevens wordt u geïnformeerd over de veranderingen in de AWBZ.

Deze lezing zal op een afwijkend tijdstip en locatie worden gehouden, namelijk op vrijdag 28 juni om 10:00 uur in het Spelershome academie/trainingsaccomodatie Vitesse in Arnhem. Na de bijeenkomst wordt u een lunch aangeboden door Monuta.

Programma

Deze lezing zal op een afwijkend tijdstip en locatie worden gehouden, namelijk op vrijdag 28 juni. Vanaf 09.30 uur wordt u ontvangen met koffie/thee. Om 10.00 uur start het programma en rond 12.30 uur sluiten we af met een gezamenlijke lunch, aangeboden door Monuta. Na afloop ontvangt u een digitale syllabus waarmee u overal en altijd toegang heeft tot de gewenste informatie.

Met vriendelijke groet, namens het FDG bestuur,

Martijn Gums

Programma: 

09:30 - Ontvangst
10:00 - Aanvang programma
12:30 - Lunch

Routebeschrijving

Locatie
Spelershome academie/trainingsaccomodatie Vitesse
Papendallaan 40
6816 VD ARNHEM

 

Geacht lid van de FDG,

Autoschades vormen een belangrijke activiteit voor de meeste van onze leden. Daarom hebben wij een zeer speciale bijeenkomst georganiseerd op locatie van het bekende schadeherstelbedrijf Boekhorst in Arnhem.

Zij hebben vorig jaar een nieuwe volledig verbouwde locatie geopend waarin de nieuwste schadehersteltechnieken worden toegepast en lopen hiermee voorop in Europa!

Wij organiseren dan ook een bijzondere bijeenkomst met als titel:
"Schadeherstel op locatie".

Eigenaar en directeur de heer Martijn Boekhorst is onze gastheer en zal iets over zijn bedrijf vertellen. Daarnaast worden er verschillende workshops georganiseerd waarin u zelf kunt zien (en meedoen!) hoe schades worden hersteld, niet alleen van belang voor uw adviespraktijk, ook leuk om zelf te zien hoe e.e.a. in zijn werk gaat:

 • glasgarage: de weg van intake, reparatie en afwikkeling; 
 • caravan repair: het repareren van een caravan in de praktijk; 
 • UV-spuiten: nieuwe techniek om sneller auto's te spuiten; 
 • Intake: administratieve proces / doorlooptijden bij schadeherstel; 
 • Uitdeuken zonder spuiten: hoe wordt hagelschade van auto's hersteld?

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd, dat u wordt aangeboden door Boekhorst.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,

Drs. Bernard P. Pasveer
Voorzitter 

Aanmelding vooraf, uiterlijk 31 januari 2013!Programma:

16:00 - 16:15 uur Ontvangst
16:15 - 17:00 uur Lezing door de heer Boekhorst
17:00 - 18:00 uur Workshops naar keuze
18:00 - 18:30 uur Buffet
18:30 - 20:00 uur Workshops naar keuze

 

 

 

 

 

Routebeschrijving

Locatie:
ABS Autoherstel Boekhorst
Ringoven 26
6826 TR ARNHEM

 Martijn Boekhorst

 

2012

Geacht lid van de FDG,

Er zijn veel vragen onder onze leden over de mogelijkheden voor nieuwe beloningsmodellen en bedieningsconcepten in verband met het verbod op provisie voor complexe produkten per 1 januari 2013. Hoe zou het bedieningsconcept en het verdienmodel eruit kunnen zien voor uw kantoor, als er zonder provisie, of in combinatie met provisie zal worden gewerkt?

Onlangs hebben wij onder onze leden de behoefte naar zo'n workshop gepeild en daaruit bleek dat er veel weerstand was tegen de kosten die hiermee gepaard gaan. Daarom hebben wij als bestuur sponsors gezocht en kunnen de workshop nu GRATIS aanbieden.

De titel van de workshop is:

"Nieuwe verdienmodellen, hoe en wanneer ga ik dat doen?"

Doel van de workshop is vooral ervaringen uitwisselen en praktische tips te krijgen hoe e.e.a. op te zetten in uw eigen bedrijf. De workshop wordt verzorgd door een aantal medewerkers van De Amersfoortse. De locatie (en de lunch) wordt ter beschikking gesteld door DAS Rechtsbijstand.

Wel wordt er een aantal eisen gesteld aan de deelnemers: men moet bereid zijn, vooraf een aantal vragen in te vullen ter voorbereiding van de workshop (vragenlijst komt na definitieve aanmelding) en men moet bereid zijn ervaringen met collega tussenpersonen te delen. Afhankelijk van de behoefte van de deelnemers, wordt een terugkomdag/vervolgworkshop georganiseerd in januari 2013.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,

Drs. Bernard P. Pasveer
Voorzitter 

Aanmelding vooraf, uiterlijk 1 november 2012!

Programma:
09:00 - 09:30 uur Ontvangst
09:30 - 12:30 uur Workshop
12:30 - 13:30 uur LunchRoutebeschrijving

Locatie:
Kantoor DAS Rechstbijstand Arnhem
Mr. B.M. Teldersstraat 13a
6842 CT ARNHEM

Per 1 januari 2013 wordt het verbod op provisie voor complexe produkten doorgevoerd. Met name arbeidsongeschiktheidsverzekeringen staan daarbij midden in de belangstelling. Niet alleen de provisie is van belang, maar ook het groeiend aantal startende ondernemers en een zich steeds meer terugtrekkende overheid leiden mogelijk tot een groeiende adviesmarkt voor tussenpersonen.

Om u op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, hebben wij de specialist in Nederland op dit gebied, Movir, gevraagd om hun visie te geven op het provisieverbod per 1 januari 2013 en ontwikkelingen op het gebied van preventie en re-integratie in combinatie met het arbeidsongeschiktheidsrisico voor zelfstandigen. De titel van de lezing is dan ook:

Arbeidsongeschiktheid na 1 januari 2013, een interessante adviesmarkt?

De lezing vanuit Movir wordt verzorgd door de heren L. van Drunen (Directeur) en R. Visser (Teammanager Re-integratie).
Na afloop van deze lezing vindt de Algemene Ledenvergadering plaats van de vereniging FDG.

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd, gesponsord door MOVIR.
Voor niet-leden vragen wij hiervoor een bijdrage van € 15,--. Wij verheugen ons op uw komst! 

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,
Drs. Bernard P. Pasveer

 17:00 - 18.15 uur:  Ontvangst en warm buffet
18.15 - 19.15 uur: Lezing Movir
19:15 - 20.00 uur: Algemene Ledenvergadering FIDIG

Kumpulan Bronbeek - Velperweg 147 - 6824 MB Arnhem

 

L. van Drunen (Directeur) 

R. Visser (Teammanager Re-integratie)

 

Presentatie - Handout

 

Wij zijn bijzonder verheugd dat Monuta wederom bereid is voor ons een interessante lezing te organiseren in samenwerking met Nysingh advocaten-notarissen, een goede jaarlijkse traditie!

Ook dit jaar informeert notaris Henk van Doorn van Nysingh advocaten-notarissen u over belangrijke actualiteiten.

De titel van zijn lezing is "3 x D": Durven, Doen en Doorzetten. Er wordt o.a. teruggekeken naar de onderwerpen van 2010 en 2011. Verder wordt het protocol testamentkeuze en levenstestament en het behandelingsprotocol samenwonen behandeld. Volgens cijfers van het CBS is namelijk ongeveer 30 tot 35% samenwonend. Welke mogelijkheden biedt dit u binnen uw dagelijkse praktijk?

Deze lezing zal op een afwijkend tijdstip en locatie worden gehouden, namelijk op vrijdag 8 juni om 10:00 uur in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Na de bijeenkomst wordt u een lunch aangeboden door Monuta.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,
Drs. Bernard P. Pasveer

09:30 - 10:00 uur:  Ontvangst (Hoeferzaal)
10:00 - 13:15 uur: Aanvang lezing
13:30 uur:
Lunch

 

Routebeschrijving

Nederlands Openluchtmuseum
Schelmseweg 89
6816 SJ Arnhem

 

Henk van Doorn  

2011

Vanaf 1 januari 2013 is provisie op complexe en impactvolle produkten verboden. Ook provisies van andere verzekeringen staan onder druk. Hoe kunt u hiermee omgaan? Is het verstandig op basis van abonnementen of feebeloning te gaan werken en wat betekent dat dan voor de waarde van uw portefeuille?

Om u te helpen goede beslissingen te nemen en vooral na te denken over de toekomst van uw bedrijf, hebben wij Mike Potter gevraagd een prikkelende lezing te verzorgen met als titel:
Provisieverbod en nu??

De lezing wordt verzorgd door Mike Potter, beëdigd makelaar in assurantieportefeuilles en schrijver van het boek "Help, ik ben ondernemer in de financiële dienstverlening".

Aan u als lid wordt (gratis) een warm buffet geserveerd!
Voor niet-leden vragen wij hiervoor een bijdrage van € 15,00. Deze bijdrage dient u bij binnenkomst contant te voldoen. Wij verheugen ons op uw komst!

17:00 - 18:00 uur Ontvangst en warm Buffet
18:00 - 19:45 uur Lezing Mike Potter
19:45 - 20:00 uur Afsluiting


Kumpulan Bronbeek - Velperweg 147 - 6824 MB Arnhem


Mike Potter 

www.mikepotter.nl

 

Per 1 januari 2012 wordt de deelvergunning Wft Pensioenverzekeringen geïntroduceerd. Iedere tussenpersoon die pensioenverzekeringen in zijn portefeuille heeft zal een keuze moeten maken om wel of niet de pensioenvergunning bij de AFM aan te vragen.

Om u te helpen een goede afweging te kunnen maken, hebben wij AEGON gevraagd hun visie te geven op dit onderwerp vanuit verzekeraarsoptiek. Daarnaast hebben wij twee pensioenadviseurs (leden van FDG) gevraagd om vanuit hun praktijkervaring aan te geven waar je allemaal tegen aan loopt bij pensioenadvisering "nieuwe stijl".

Na afloop van deze lezing vindt de Algemene Ledenvergadering plaats van de vereniging FDG. Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd, gesponsord door AEGON.
Voor niet-leden vragen wij hiervoor een bijdrage van € 15,--. Wij verheugen ons op uw komst!

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,
Drs. Bernard P. Pasveer

16:45 - 17:45 uur Ontvangst en warm Buffet
17:45 - 18:45 uur Lezing AEGON
18:45 - 19:15 uur Lezing Pensioenadviseurs
19:15 - 20:00 uur
Algemene Ledenvergadering vereniging FDG


Kumpulan Bronbeek - Velperweg 147 - 6824 MB Arnhem

Mr. C.A. Kraaijeveld (sales manager pensioen Aegon)

Frits Bart (verantwoordelijk voor collectief pensioen Aegon)
Mr. Andre de Haasvan De Haas Pensioenadviesburo
Drs. Bernard Pasveer van Pasveer Pensioenadvies

 presentatie Aegon
 presentatie Andre de Haas
 presentatie Bernard Pasveer

 

Wij zijn bijzonder verheugd dat Montua wederom bereid is voor ons een interessante lezing te organiseren in samenwerking met Nysingh Advocaten-notarissen, een goede jaarlijkse traditie!

De titel van zijn lezing is "Kiezen uit kracht"; hoe kunt u zich voorbereiden op 2013 en verder? Spreker Henk van Doorn geeft zijn visie op de toekomst van het advieskantoor voor hypotheken en verzekeringen en behandelt aan de hand van een aantal stellingen welke varianten er zijn met betrekking tot erfbelasting en de effecten daarvan.

Tevens licht hij het doel van een levenstestament toe en welke praktische adviesmogelijkheden dit voor u biedt binnen uw dagelijkse praktijk als adviseur.

Er wordt u na de lezing een lunch aangeboden door Monuta en voor de liefhebber is een rondleiding door de wijnkelders van Robbers & van den Hoogen mogelijk. Wij verheugen ons op uw komst!

In de lezing komen de volgende zaken aan de orde:
1. De praktijkvoering van een advieskantoor in de toekomst: SWOT analyse, je eigen kracht en USP's .
2. De beloning: waarom is tijdschrijven van belang?
3. Erfbelasting: welke varianten zijn er (uitgewerkt in stellingen en casussen) en effecten.
4. Het levenstestament: doel hiervan en adviesmogelijkheden.

Met vriendelijke groet, namens het FDG Bestuur,
Drs. Bernard P. Pasveer

09:30 - 10:00 uur Ontvangst
10:00 - 13:00 uur Lezing Henk van Doorn
13:00 -  Lunch en aansluitend rondleiding voor liefhebbers met een kleine wijnproeverij

Wijnkoperij Robbers en van den Hoogen - Velperweg 23
6824 BC Arnhem

Henk van Doorn 
Nysingh Advocaten-notarissen 

"Social Media" is hot, er worden veel lezingen gegeven en het lijkt wel alsof je er niet meer bij hoort als je geen account hebt op LinkedIn, Faceboek of Twitter. Maar er zijn ook sceptische geluiden, wat kun je er nu eigenlijk mee? Daarom tijd om ons te laten voorlichten over de mogelijkheden en onmogelijkheden van social media voor onze business.

Inmiddels hebben we op LinkedIn.com een groep aangemaakt voor onze vereniging. Als u al een account hebt op LinkedIn, kunt u zich aanmelden bij de groep "Vereniging Financiële Dienstverleners Gelderland. Dan kunnen we als leden onderling makkelijker informatie en meningen uitwisselen en ervaring opdoen met LinkedIn.

Er wordt (gratis) een warm buffet geserveerd! Voor niet-leden vragen wij hiervoor een bijdrage van € 15,--. Wij verheugen ons op uw komst!

17:00 - 18:00 uur Ontvangst en warm buffet
18:00 - 19:45 uur Lezing 

Kumpulan Bronbeek - Velperweg 147 - 6824 MB Arnhem

De spreker voor onze lezing is Olaf Meul, directeur/eigenaar van Perplex Internetmarketing, een bureau dat gevestigd is in Arnhem en een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd voor belangrijke opdrachtgevers, ook in de financiële dienstverlening.

Perplex Internetmarketing 

2010

Thema
Hoe gaan verzekeraars en het intermediair samenwerken in te toekomst en wie betaalt de rekening?

De laatste lezing van onze vereniging dit jaar is anders dan anders, een spreker van formaat, een andere locatie, een andere dag en tijdstip!

Wij zijn bijzonder verheugd dat Mr. H.L. (Leo) de Boer, directeur van het Verbond van Verzekeraars, bereid is een lezing te willen geven over de laatste status van belangrijke ontwikkelingen die ons als intermediair te wachten staan zoals:

- CAR (Customer Agreed Remuneration)
- VerzekeraarsVernieuwen (verbetering imago assurantiebranche)
- Keurmerk verzekeraars
- Position Paper

Voor niet-leden vragen wij voor deze bijeenkomst een bijdrage van € 15,-- middels een eenmalige automatische incasso bij aanmelding. Wij verheugen ons op uw komst!

19:00-19:30 uur: Ontvangst 
19:30-21:30 uur: Lezing
21:30-22:00 uur: afsluiting met borrelHotel Van der Valk "Duiven bij Arnhem A12"

Impuls 2
6921 RK DUIVEN 

Mr. H.L. (Leo) de Boer,
directeur van het Verbond van Verzekeraars

presentatie

Thema
Werkgeversaansprakelijkheid en goed werkgeverschap: wat is nu wel en niet te verzekeren?

Vorig jaar heeft de Hoge Raad in een reeks uitspraken duidelijk gemaakt dat werkgeversaansprakelijkheid verder gaat dan de verplichting om te zorgen voor een veilige werkplek en veilige gereedschappen. In het kader van "goed werkgeverschap" en/of "redelijkheid en billijkheid" kan ook sprake zijn van werkgeversaansprakelijkheid bij een verkeersongeval van een werknemer of bij een ongeval tijdens een bedrijfsuitje. Dit heeft geleid tot nogal onduidelijkheid bij werkgevers maar ook bij tussenpersonen in onze eigen adviespraktijk.
Daarom hebben wij, mede op verzoek van een aantal van onze leden, een lezing georganiseerd met als titel:

Werkgeversaansprakelijkheid en goed werkgeverschap: wat is nu wel en niet te verzekeren?

De lezing wordt verzorgd door Rob Nuijens, Opleider Schadeverzekeringen bij ASR Opleidingen. Na afloop van deze lezing vindt de Algemene Ledenvergadering plaats van de vereniging FDG.

Er wordt (gratis) een warm buffet gereserveerd! Voor niet-leden vragen wij hiervoor een bijdrage van €15,-. Wij verheugen ons op uw komst!

  17:00-18:00 uur: Ontvangst en warm buffet 
18:00-19:15 uur: Lezing Rob Nuijens
19:15-19:20 uur: Korte pauze (vertrek niet-leden)
19:20-19:50 uur: Algemene Ledenvergadering vereniging FDGLocatie is "Kumpulan Bronbeek"
Velperweg 147
6824 MB  Arnhem

 Rob Nuijens, Opleider Schadeverzekeringen, ASR Opleidingen
 

Thema
Zorgplicht van tussenpersonen en update van ontwikkelingen omtrent PE

Zorgplicht lijkt vaak een mengeling van zinloos gedetailleerde voorschriften en abstracte open normen waarmee je in de praktijk niet zoveel kunt. Echter zonder zorgplicht is onze dienstverlening inhoudsloos. Daarom is de tijd voor een praktijkgerichte lezing over zorgplicht voor tussenpersonen.

Ook gaan we dit jaar weer een nieuwe fase in voor het behalen van de PE-punten. Er wordt veel geklaagd over het PE-stelsel, maar biedt het ook kansen? En hoe is de afgelopen sessie verlopen? Tijd voor twee lezingen met de titels:

"Zorgplicht voor tussenpersonen in de praktijk" en "Update PE-punten"

17.00 - 18.00 uur: Warm buffet

18.00 - 19.30: lezingKupulan Bronbeek Arnhem

Dick van Velzen & Guus de Jong van NIBESVV

BW & Zorgplicht
Nieuwe PE - ronde